6. Angående artikel i Sydsvenskan

Sydsvenskans Eskil Fagerström har skrivit en artikel om Tambourinehärvan. Sydsvenskan har tidigare skrivit ett flertal artiklar utan att ge oss en chans att kommentera men den här gången gjorde Eskil faktiskt det. Han sa att hans chefredaktör ville vara säker på att vi fått en chans att uttala oss. Vi gjorde det men inget av det vi skrev dök upp i tidningen. Vår advokat Monica påpekade en stor mängd rena faktafel som Eskil sen valde att inte rätta. Vi erbjöd honom bevis för att hans felaktiga siffror inte stämde. Det var han inte heller intresserad av. Bland annat är den rätta siffran för Mikael Karlssons gitarrinköp 5 589 091 kr och dom är inte värda 25-40 miljoner kronor.

 
25-40 miljoner är en siffra Tambourine kommit fram till efter att ha skrivit samma inventarier i flera bolag trots att det bara finns en av varje och sen summerat allt vi någonsin handlat (inklusive 7 år gamla mobiltelefoner, bläckpatroner, skrivarpapper samt av Tambourine felaktigt bokförda privata saker som Mikael Karlssons mammas bil och en sedan länge död hund) och värderat det enligt ett index för några av världens dyraste samlargitarrer.

 
Vi “påstår oss inte ha bevis” för att fullmakterna är förfalskade. Dom är det. Statens Kriminaltekniska Laboratorium grundliga utredning kom fram till detta men jag antar att Eskil tror sig veta bättre?

 
Sydsvenskans tidigare chefredaktör spelade i bandet Beagle som under tidigt 90-tal simmade i samma Lundmalmöitiska indiepopankdam som Eggstone/Tambourine. Det gjorde även flera andra på Sydsvenskans redaktion.

 
Sydsvenskans är en skånsk tidning. Tambourine Studios ett skånskt företag. Eskil skriver i ett mail att regionfrågan “inte spelar så stor roll” för det han skriver. “Inte så stor roll” tycker vi är för stor roll och kan inte annat än häpna över den bristande pressetiken. Vi menar inte här att förklara krig mot hela Skåne då vi själva har skånskt blod i ådrorna och håller många sydlänningar mycket kära men denna kompisbevakning av en rättsprocess är helt klart osund.

 

Här är en begäran om dementi vi skickar till Sydsvenskans ansvarige utgivare:

 
Dementi

Sydsvenskan har inför publicering av artikeln ”Striden om rockmiljonerna” kontaktat mig, Monica Crusner, för en intervju och kommentarer. Trots tydliga påpekanden om felaktigheter har Sydsvenskan valt att medvetet publicera en artikel med ett dussintal direkta sakfel. Exempelvis, så har Mikael Karlsson köpt gitarrer för 5 589 091 kr. Dessa gitarrer är inte värda 25-40 miljoner kr. Bandmedlemmarna har inte ägnat sig åt vild shopping eller låtit räkningar bli liggande. Bandet har inte känt till några lån och har således inte trott någonting om någon eventuell återbetalning. Skulderna har inte framgått av årsredovisningarna och dessa har i flertalet fall inte heller undertecknats av bandmedlemmarna.  Bandmedlemmarna har aldrig gett Klara det uppdrag hon påstår sig ha haft och det finns ingen paradox i att bandmedlemmarna anser att hon gått utöver sitt uppdrag och att man nu utkräver ansvar för detta. Förlikningen med Timbuktu är sekretessbelagd, vilket tydligt påpekats i samband med att det också påpekades att det under alla förhållanden inte rörde sig om i artikeln angivet belopp.  Klara har självklart rätt att uttrycka sin uppfattning, men att Sydsvenskans Eskil Fagerström så uppenbart väljer hennes sida samt ägnar sig åt förvanskning och informationsselektivism under rubriken ”Vi har kartlagt härvan” är beklämmande. Genom intervjun med mig och införandet av två betydelselösa kommentarer från Niklas Almqvist ger artikeln sken av att spegla samtliga inblandade parters syn på saken. Så är inte fallet.

Comments are closed.