5. Betala av huslån

I målet i Lunds tingsrätt har Cardigans lämnat in en graf upprättad av Tambourine. Denna ska visa det ackumulerade skuldläget för de externa skulderna. Det vill säga hur Hives skuld ökat genom åren för de påhittade lånen för perioden dec 2002 – sept 2008.

Den 13 juni 2005 skickar X på Tambourine ett mail till Niklas Almquist där hon råder honom att betala av sitt huslån inklusive de kostnader som uppkommer kring det. Tex skatt och liknande. Detta då Hives “tjänade mer pengar” än vad hon “trodde för tre år sen”.

Mail 13 juni 2005

Om man tittar i grafen så är de externa skulderna vid samma tidpunkt uppe i ca 9 miljoner kronor!

Graf över ackumulerade lån

Här existerar alltså inte det likviditetsproblem som Tambourine hävdar var det ständiga problemet för Hives och anledningen till att man konstant måste låna in pengar. Om det nu inte var så att de pengarna hon refererar till som vi tjänat utöver det som hon trodde vi skulle tjäna var lånade av Cardigans förstås…?

Detta är den ekonomiska verklighet vi levt i under alla dessa år. Allt är gott ställt och inget vad gäller pengar är några problem.

Niklas framstår ju även som lite korkad dock generös när han gladeligen sponsrar hästtjejer trots att alla hans pengar, om man nu ska lita till Tambourines inställning idag, är lånade av andra och firman som ger honom hans levebröd är skuldsatt med ca 9 miljoner.

I ett annat mail skickat den 21 juni 2005 försäkrar hon Niklas om att man fortsätter som planerat med att man ska betala av huslånen samt att det “bara är att säga till” om man vill ha “förhöjd lön”. Inte heller här har Tambourine någon desperat ton där de försöker få oss att sluta spendera pengar som de påstått att de konstant haft. Snarare tvärtom.

Mail 21 juni 2005

Comments are closed.