4. The Hives öppna brev med stycket Aftonbladet valde att inte publicera

Cardigans och Ark har stämt oss. Det påstås att vi lånat pengar och helt enkelt inte vill betala tillbaka.

Det finns inga avtal om lån, inga påskrivna handlingar, inga avtal om ränta eller villkor för återbetalning och kanske viktigast av allt: Vi har aldrig pratat med Cardigans, Ark eller Tambourine om dessa “lån”.

”Lånen” dök upp under åren efter vi sparkat Tambourine och satt igång vår utredning. X ändrade bokföringen I efterhand och vips dök dom upp!

Pengar har förts mellan alla artisters bolag så att ingen ska kunna få en hel bild av vad som hänt utan insyn i alla konton som handhavts av Tambourine.

10 000-tals överföringar mellan banden, som inte har någon grund i verkliga affärshändelser, har utförts med av Statens Kriminaltekniska Laboratorium konstaterat förfalskade fullmakter. Är det dom ni kallar ”lån”? Vi har aldrig givit någon på Tambourine fullmakt att ta dessa lån för vår räkning.

Cardigans och Tambourine står extremt nära varandra. Cardigans har spenderat flera år i studion under skivinspelningar. Man sitter eller har suttit i varandras styrelser och har åkt på semester ihop. En familjemedlem till Nina Persson har jobbat där och hanterat våra pengar.

Är det då en slump att just Cardigans har berikats enormt av dessa ”lån”? Ninas bolag ”lånar ut” 7 miljoner varav 5,6 till oss utan vår vetskap eller att vi har behov och får på bara 6 år 7 miljoner i ränta! Hennes bästis X bestämmer att hon ska ha 88% ränta på utlånat kapital vissa år men hävdar nu i rätten att det varit 5%. Räntorna i Cardigans gemensamma bolag går inte att se då det slugt nog är ett Handelsbolag.

Vi kan också bevisa att pengar som ”lånas ut”till oss vid flera tillfällen kommer från vår verksamhet och att vi betalat Cardigans räkningar.

Detta har dolts i den ekonomiska rapportering vi fått från Tambourine.

(struket stycke)

X och Y på Tambourine, som fört över miljonbelopp direkt från våra bolag till sina privata konton, äger och bor i fastigheter till ett värde av minst 40 miljoner trots deklarerade snittinkomster under 200 000 kr före skatt. Är det också en slump? Vi saknar enorma summor!

Att Ark och Cardigans krokar arm med dom jävlarna för egen vinning är minst sagt ryggradslöst.

Revisionsbyrån PWC i Lund måste ha sett allt det här. Iallafall mellan fingrarna.

Endast polis eller åklagare kan bringa full klarhet i den här skiten. Vi hoppas dom skyndar sig.

The Hives

www.tambourineskandalen.se

Comments are closed.